YETERLİLİKLER
Bilgi Yönetimi1-Analitik düşünme, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma2-Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi3-Bilgi Yönetimi temel kavramlarını anlama, anlatma ve kullanma, işletmelerde katma değere çevirebilme becerisi4-Bilişim Teknolojilerinin bir işletmenin hedeflerine nasıl katkı sağlayacağını bilerek, bu katkıyı arttırıcı çalışmalar yapabilme5-Bireysel ya da takım içinde disiplinli şekilde çalışabilme, sorumluluk alma özgüveni;6-İletişim, müşteri ilişkileri, yönetim ve organizasyon konularında temel bilgi sahibi olma7-İşletim sistemleri, ofis yazılımları hakkında iyi derecede bilgi sahibi olma ve bu yazılımları kullanabilme8-Sistem analizi, proje yönetimi, toplam kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olma ve bu süreçlere aktif olarak katılabilme9-Veritabanı uygulamaları geliştirebilecek, web sayfa tasarımı ve internet programcılığı konusunda işletmelere fayda sağlayabilecek 10-Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilişim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi

TYYÇ - Program Çıktıları İlişkisi

TYYÇ; Gazetecilik ve Enformasyon Temel Alanı Yeterlilikleri (Akademik Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey
1- Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. 
2- Alanı ile ilgili temel düzeydeki kuram, yöntem, strateji ve tekniklere ilişkin bilgiye sahip olur. 
3- İletişim ortam ve araçlarına ilişkin mesleki bilgiye sahiptir. 
1- Alanıyla ilgili bilgi kaynakları ve teknolojileri ile araçlarını kullanır. 
1- Alanı ile ilgili uygulamalarda kendisinden beklenen çalışmaları bir ekip üyesi olarak yürütür. 1. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler ve karşılar. 
2- Öğrenimini bir ileri eğitim düzeyine yönlendirir. 
3- Yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir. 
1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme ve dili etkin biçimde kullanır. 
2- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 
3- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 
4- Sanatsal, kültürel ve sosyal etkinlikleri takip eder. 
5- Ulusal ve uluslararası gündemde yer alan olay ve gelişmeleri izler. 
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. 
2- Alana ilişkin teknolojileri yetkin bir şekilde kullanır. 
3- Alana ilişkin yasa, yönetmelik ve diğer mevzuat bilgisine sahiptir. 
 



TYYÇ; Gazetecilik ve Enformasyon Temel Alanı Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey